Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Een oplossing met een indrukwekkende zonreflectie van 82%

De speciaal gebouwde faciliteit beschikt over een collegezaal met 200 plaatsen, twee leslokalen in Harvard Case Study-stijl en gewone lokalen voor teamonderwijs.

Ainsworth Building - Macquarie University

Locatie:

Australië

Binnenzonwering:

  • Standaard rolgordijn QS80
  • Multi rolgordijn QS83

Textiel:

  • Silverscreen 203
  • 890 Unlit

Het Ainsworth-gebouw van Macquarie University is een speciaal gebouwde faciliteit om de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen van de universiteit te huisvesten. Het gebouw is ontworpen door de bekende Australische studio Architectus. Architectonisch valt het Ainsworth Building vooral op door het gebruik van hout en glas. Afgezien van de hoogwaardige houten afwerkingen die op alle vier de niveaus zijn aangebracht, wordt het materiaal ook gebruikt in de kern van het gebouw.

Dankzij de grote glazen gevel die alle vier de buitenmuren omvat, is het hout voor iedereen zichtbaar. "'s Nachts straalt de warmte van de houtstructuur binnenin uit. Overdag geeft de imposante glazen gevel maximaal licht in de smalle gangen, waardoor een zichtbare verbinding ontstaat tussen de collegezalen en het ziekenhuis, waardoor de natuurlijke verbinding tussen de gebruikers van het gebouw en de oorspronkelijke bushlandcampus wordt versterkt. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder een effectief zonweringssysteem. Om te zorgen voor thermisch en visueel comfort in alle ruimtes van het gebouw is er daarom gekozen voor geautomatiseerde zonwering die betrouwbaarheid en effectiviteit biedt." - Sam Morris (partner bij Architectus).

De architecten kozen Kvadrat Shade gemotoriseerde rolgordijnen met 203 Silverscreen 3% en 890 Unlit block out. Deze twee stoffen samen leveren het beste van twee werelden: De 203 Silverscreen 3% stof, een semi-transparant gemetalliseerd materiaal, biedt een uitstekend zicht naar buiten en heeft een indrukwekkende zonreflectie van maar liefst 82%; terwijl de 890 Unlit juist geheel verduisterend werkt en altijd privacy biedt.

In het Ainsworth-gebouw zijn de rolgordijnen volledig geautomatiseerd. Ze zijn uitgerust met Somfy motoren en worden bediend via een gebouwbeheersysteem. Ze zijn geprogrammeerd om de beweging van de zon te volgen en gaan automatisch omhoog en omlaag. Daarnaast blijft het mogelijk voor de gebruikers om naar wens de rolgordijnen handmatig bedienen.