Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Interieuroplossingen voor een betere werkomgeving

Ontdek hoe het Danfoss-kantoor, gevestigd in het opvallende Columbus Haus aan de haven van Hamburg, een dynamische en comfortabele werkomgeving biedt met behulp van Kvadrat Shade raambekleding.

Danfoss

Architect/Ontwerper:

HOLMRIS B8

Locatie:

Hamburg, Duitsland

Binnenzonwering:

  • Kvadrat Shade Minimal Bracket Medium

Textiel:

  • Apo

Het kantoor van Danfoss bevindt zich in Columbus Haus, gelegen aan de haven van Hamburg. Het is een van de meest opvallende kantoorgebouwen in de Hanzestad. Het meest kenmerkende kenmerk van het gebouw is de 20 verdiepingen tellende ronde toren op een sokkel. Columbus House biedt in totaal 18.000 vierkante meter kantoorruimte. Er is ook een uitkijkplatform vanwaar bezoekers kunnen genieten van een uniek uitzicht op de Elbe, de haven en de concertzaal Elbphilharmonie.

Danfoss was op zoek naar raambekleding die de warmte en het licht te kunnen reguleren en daarnaast de akoestiek verbeteren voor de medewerkers. Met deze verbeteringen wil Danfoss eigen medewerkers stimuleren om gebruik te maken van de faciliteiten die worden geboden, die nieuwe manieren bieden om dynamisch te werken en kennisdeling te bevorderen.

Om aan deze wensen te voldoen, werden Kvadrat Shade rolgordijnen geïnstalleerd op de naar binnen gerichte ramen in de kantoren.  Er is gekozen voor Kvadrat Shade Minimal Bracket (Medium) met daarin het gemetalliseerde textiel Apo. Met dit textiel wordt een omgeving gecreëerd die warmte en verblinding tegengaat en hierdoor concentratie en focus bevordert. Het gemetalliseerde textiel biedt eveneens een goede akoestische prestatie.