Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

 
Speel video

Duurzaamheid

Bij Kvadrat Shade willen we de transformatie naar een circulair ontwerp van gebouwen stimuleren. Om deze ambitie te verwezenlijken, volgen we de Conscious Design Principles, stimuleren we CO2-vermindering en bieden we transparantie door middel van impactdocumentatie.

De innovatieve, duurzame zonweringsoplossingen die we ontwikkelen, bieden mogelijkheden voor positieve verandering en ondersteunen de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Bovendien verbeteren ze de kwaliteit van de ruimte, verhogen ze het welzijn en bieden ze uitzonderlijke creatieve flexibiliteit.

Als we de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs willen halen, is het essentieel om de overgang naar energie-neutrale gebouwen te stimuleren. Het gebruik van gebouwen - met name de energie die wordt gebruikt voor verwarming, koeling en verlichting - is verantwoordelijk voor 28% van de jaarlijkse wereldwijde CO2-uitstoot*.

De impactdocumentatie en verificaties door externe instanties laten zien hoe je onze oplossingen kunt gebruiken om de duurzaamheidsreferenties van je project te versterken. Ze tonen met name aan hoe je de energie-efficiëntie kunt verhogen, de CO2-uitstoot kunt verlagen en kunt voldoen aan de criteria voor Green Building-programma's, zoals BREEAM en LEED.

*Wereldwijd statusrapport 2018

Filosofie

De potentiële circulariteit van een oplossing begint al in de ontwerpfase. Daarom volgen we bij alles wat we doen de Conscious Design Principles om positieve verandering te versnellen, verantwoord ondernemen te ondersteunen en de vooruitgang naar een 'net-zero' economie te stimuleren.

We zetten ons in om oplossingen te creëren die de kwaliteit van ruimten verhogen en de transitie naar gebouwen met een lagere emissie stimuleren - wat essentieel is voor het behalen van de decarbonisatiedoelstellingen die zijn vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs.

Bovendien streven we naar transparantie bij alles wat we doen door middel van uitgebreide impactdocumentatie. Tot slot werken we nauw samen met onze leveranciers om innovatieve oplossingen te creëren die de 17 VN-doelen voor duurzame ontwikkeling ondersteunen.

Sustainability wheel_2024.jpg

Onze duurzaamheidsstrategie


"Regenerate Together through Transparency" is Kvadrat's inzet om positieve veranderingen te versnellen en verantwoord ondernemen te bevorderen, terwijl we blijven streven naar innovatieve en hoogwaardige textieloplossingen.

Onze strategie bestaat uit zes focusgebieden en 18 concrete doelen die onze weg naar positieve verandering ondersteunen:
- Bewust ontwerp
- CO2 reductie
- Impactcontrole
- Duurzaamheidsbevordering
- Succesvolle partnerschappen
- Gelijke kansen

Ontdek hoeveel energie je bespaart met Kvadrat Shade raambekleding

Met deze handige tool van Kvadrat Shade bereken je eenvoudig de jaarlijkse energiebesparing dankzij het toepassen van Kvadrat Shade binnenzonwering. 

Start de berekening