Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Over Kvadrat Shade

Kvadrat Shade is de bedenker en grondlegger van gemetalliseerd textiel en plisségordijnen. Wij innoveren voortdurend om de beste prestaties op het gebied van warmte- en daglichtbeheersing te bieden. We streven naar het creëren van het meest duurzame binnenklimaat, waar mensen comfortabel kunnen wonen en werken.

Kvadrat Shade is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van functionele binnenzonwering en wereldwijd leverancier van gemetalliseerd textiel. Al bijna 60 jaar produceert Kvadrat Shade hoogwaardige zonwering met een aluminium achterzijde die op warme dagen zonnestraling reflecteert en op koude dagen een uitstekende isolatie biedt.

In 2019 heeft het bedrijf Kvadrat, een wereldwijd toonaangevende fabrikant van hoogwaardig designtextiel, Verosol overgenomen. 
Kvadrat werd in 1968 in Denemarken opgericht en heeft diepe wortels in de wereldberoemde designtraditie van Scandinavië.

Kvadrat Shade - Made in Holland

Onze medewerkers in Eibergen zijn trots op de Kvadrat Shade producten die ze maken. Ons productieproces is duurzaam ingericht en geeft onderscheidende producteigenschappen. Hierdoor gaat de zonwering van Kvadrat Shade lang mee en levert jaar in jaar uit de nodige energiebesparing op.

Kvadrat Shade, oorspronkelijk Verosol, werd in 1963 opgericht door de Nederlandse scheepsbouwer Cornelis Verolme. Hij introduceerde gemetalliseerd textiel om het binnenklimaat van moderne gebouwen te verbeteren. 

Ontdek hoe het begon

Het hoofdkantoor van Kvadrat

Ontdek het architecturale meesterwerk van het Kvadrat-hoofdkantoor in Ebeltoft, Denemarken, ontworpen door architect Søren Øllgaard. Dit iconische gebouw weerspiegelt de kernwaarden van Kvadrat: innovatie, design en duurzaamheid. Door het gebruik van natuurlijke materialen en een minimalistische esthetiek integreert het naadloos met de omringende natuurlijke omgeving. Het transparante ontwerp bevordert openheid en samenwerking, met ruimtes die ontworpen zijn om natuurlijk licht te maximaliseren en een sterke band met de buitenwereld te creëren. Ontdek hoe dit unieke architectonische ontwerp een inspirerende werkplek biedt en de visie van Kvadrat op hedendaagse architectuur en kunst omarmt.

Location_Kvadrat HQ_Ebeltoft_ (19).jpg

Een inspirerende omgeving

Ontdek het verfijnde interieurontwerp van het Kvadrat-hoofdkantoor, waar functionaliteit en esthetiek in perfecte harmonie samenkomen. Dankzij de flexibele ruimtes en het gebruik van hoogwaardige materialen bevordert deze inspirerende werkomgeving samenwerking en creativiteit.

Natuurlijk licht stroomt door de open ruimtes naar binnen, terwijl groen binnen en buiten de verbinding met de natuur versterkt. Ontdek hoe dit ontwerp innovatie omarmt en een ideale omgeving biedt voor het belichamen van Kvadrat's toewijding aan modern design.

"Waar mogelijk staan de kleuren in verbinding met het landschap buiten. Bij elke stap die we namen, wilden we het landschap integreren in het gebouw. Veel van de kleuren in het landschap vormen de inspiratie voor de kleuren van Kvadrat's stoffen."

Sevil Peach

Ben je benieuwd naar ons hoofdkantoor in Ebeltoft, Denemarken? Bezoek deze website en ontdek deze bijzondere plek, waar kunst en productontwikkeling samenkomen.

Ontdek het Kvadrat hoofdkantoor