Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Kvadrat Shade breidt Cradle to Cradle certificering uit met meer textielen

Kvadrat Shade zal het aanbod van Cradle to Cradle gecertificeerde textielen verder uitbreiden. Steeds meer van onze producten zullen binnenkort het prestigieuze bronzen Cradle to Cradle certificaat dragen, wat een belangrijke stap is in onze voortdurende inzet voor duurzaamheid en innovatie.

Datum

  • 16 mei 2024

Waarom Cradle to Cradle textielen een duurzame keuze zijn

Cradle to Cradle (C2C) is meer dan alleen een certificaat; het is een filosofie die staat voor een circulaire economie, waarbij producten zo worden ontworpen dat ze na hun levensduur veilig kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Het C2C-certificaat beoordeelt producten op vijf belangrijke criteria: materiaalgezondheid, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Onze toewijding aan duurzaamheid

Bij Kvadrat Shade geloven we dat duurzaamheid de toekomst is. Door meer van onze textielen Cradle to Cradle te certificeren, nemen we concrete stappen om een duurzamere wereld te creëren. We zijn trots op deze mijlpaal en blijven ons inzetten voor innovatie en duurzaamheid in alles wat we doen.

Onze eerste C2C-certificering

Ons Enviroscreen textiel is sinds 2015 Cradle to Cradle gecertificeerd. Dit markeert een belangrijke stap in onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie binnen de textielindustrie. Enviroscreen combineert esthetiek met duurzaamheid door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen en productieprocessen. Dankzij innovatieve eigenschappen biedt dit rolgordijntextiel niet alleen uitstekende licht- en warmteregulatie, maar ook een positieve impact op het milieu. Enviroscreen is vrij van schadelijke stoffen, ontworpen voor optimale recyclebaarheid, en geproduceerd met hernieuwbare energie. Dit maakt het niet alleen een verantwoorde keuze, maar ook een vooruitstrevend product dat bijdraagt aan een circulaire economie en een duurzame toekomst.

Ontdek Enviroscreen