Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Portfolio doorbraak

In ons streven naar duurzaamheid zijn we verheugd een doorbraak aan te kondigen in ons textielportfolio: Apo is ons eerste gemetalliseerde, PVC-vrije rolgordijntextiel zonder opzettelijk gebruik van antimoontrioxide. Dit betekent dat Apo thermisch, visueel en akoestisch comfort biedt en als extra eigenschap antimoontrioxide-vrij is. Apo vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in ons streven om innovatieve oplossingen te bieden die prioriteit geven aan zowel prestaties als duurzaamheid.

Datum

  • 10 juni 2024

Antimoontrioxide / antimoon

Antimoontrioxide, een veelgebruikt additief in textiel, wordt voor verschillende doeleinden en toepassingen gebruikt. De bekendste toepassingen van antimoontrioxide in onze industrie zijn ten eerste in coatings als vlamvertrager, zoals in PVC-screens en block-out textielen. Ten tweede als katalysator in het polymerisatieproces van polyester (PET) textiel. Door het wijdverspreide gebruik is echter bezorgdheid ontstaan over de impact op het milieu en de menselijke gezondheid. Kvadrat Shade onderkende deze uitdagingen en begon aan een onderzoek om een alternatieve oplossing te ontwikkelen die de prestatienormen zou handhaven en tegelijkertijd antimoontrioxide overbodig zou maken.

Onafhankelijk getest

Om de integriteit en veiligheid van Apo te garanderen, zijn er onafhankelijke tests uitgevoerd om het antimoontrioxidegehalte te bepalen. Het testrapport is beschikbaar. De resultaten bevestigden minimale sporen van verontreiniging, die afkomstig zijn van de alomtegenwoordige aanwezigheid van antimoon in de productieketen. Deze minimaal geconstateerde verontreiniging is in overeenstemming met de strenge milieunormen, voorschriften en gezondheidsnormen.

Gezondheidsrisico's

In de classificatie die bedrijven aan ECHA hebben verstrekt in REACH-registraties, staat dat er aanzienlijke gezondheidsrisico's zijn verbonden aan blootstelling aan significante niveaus van deze chemische stof. Als gevolg hiervan wordt antimoontrioxide wereldwijd in een toenemend aantal milieuverordeningen, richtlijnen en wetten herzien, aangescherpt of is het al verboden. 

Ontwikkeling van het Apo-rolgordijntextiel

Apo is meer dan gewoon een textiel; het vertegenwoordigt de toewijding van Kvadrat Shade aan duurzaamheid, innovatie en uitmuntendheid. Dankzij zorgvuldig onderzoek, testen en samenwerking hebben we een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van textiel en de weg vrijgemaakt voor een duurzamere toekomst. Wees samen met ons voorstander van Apo en verander de manier waarop we denken over textiel in een milieubewuste wereld.

Ontdek Apo