Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Het effect van gemetalliseerde binnenzonwering

Een deel van de zonnestraling wordt gereflecteerd door de beglazing. Het grootste deel van de zonnestraling wordt door de gemetalliseerde zonwering van Kvadrat Verosol naar buiten gereflecteerd, rechtstreeks terug door de beglazing. Slechts een fractie van de zonnestraling dringt via het glas en de gemetalliseerde binnenzonwering de ruimte binnen. Gemetalliseerde zonwering heeft ook een isolerende werking waardoor het warmteverlies in de winter zoveel mogelijk wordt beperkt.

  Speel video

   

  Infographic effect gemetalliseerd textiel.jpg

  Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de effectiviteit van binnenzonwering

  In de dagelijkse praktijk wordt buitenzonwering doorgaans als de beste optie en het meest effectief beschouwd, maar gaat die stelling vandaag de dag nog steeds op? Het antwoord daarop is kort maar krachtig: neen. In diverse wetenschappelijke onderzoeken wordt namelijk aangetoond dat binnenzonwering met een slimme besturing effectiever kan zijn. Ook in de nieuwste BENG-eisen wordt de effectiviteit van functionele binnenzonwering onderschreven.

  Het laatste decennium is er een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van glas en binnenzonwering. Een zorgvuldig geselecteerde combinatie hiervan kan net zo efficiënt zijn als buitenzonwering. De meest efficiënte oplossing voor een optimaal binnenklimaat zit in een combinatie van het gebruik van zeer selectieve glascoatings met een lage reflectie met een sterk reflecterende binnenzonwering. Dat betreffende scherm bestaat uit een gealuminiseerde voorzijde die meer dan 70% van de zonnestraling min of meer onafhankelijk van de kleur van de achterzijde kan reflecteren. Bij triple glas kan deze combinatie van coatings en interne zonwering zelfs meer dan 85% van de zonnewarmtebelasting verminderen. Bovendien wordt in dit geval nog meer dan 60% van het daglicht doorgelaten. Ook werkt de binnenzonwering als een uitstekende bescherming tegen schittering en kan het warmteverlies met ongeveer 10% worden verminderd. Door de aluminium laag zorgt de binnenzonwering voor een goed zicht naar buiten. En tot slot: vergeleken met buitenzonwering hoeft binnenzonwering voor het functionele aspect geen PVC te bevatten, dit maakt een rolgordijn 100% recyclebaar.

  De voordelen van Kvadrat Shade

  Geen hinderlijke schittering

  Geen hinderlijke schittering – een uitstekend zicht op je scherm

  Duurzaam

  Duurzaam – verminderde CO2-uitstoot

  Koel tijdens het zomers

  Koel tijdens hete zomers – het doek reflecteert warmte, waardoor het binnen koel blijft

  Privacy en uitzicht

  Privacy en uitzicht – prachtig uitzicht zonder in te leveren op privacy

  Welk doek past bij jou?

  Hoe kies je het Shade product dat bij jou past? In de slaapkamer wil je privacy, terwijl de werkruimte om daglicht vraagt. Ook geveloriëntatie is essentieel. Ramen op het zuiden hebben meer zonwering nodig.

  Kvadrat Shade heeft verschillende transparanties in haar aanbod in vele kleuren en dessins. Neem eens contact met ons op om het gehele aanbod van Kvadrat Shade te ontdekken.

  Neem contact met ons op