Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

 

Goed voor het milieu en je portemonnee

Hoe belangrijk is duurzaamheid en het verduurzamen van de producten in je woning? Heb je al eens nagedacht over het feit dat binnenzonwering hier een steentje aan bij kan dragen en tegelijkertijd positief uitvalt voor je portemonnee? Vast niet! Je zal blij verrast zijn.

Kvadrat Shade levert producten die niet alleen lang meegaan en energie besparen, maar die ook nog eens uiterst milieuvriendelijk worden gemaakt. Wie bewust kiest, kiest dus voor Kvadrat Shade!

Tot 25% besparen op koellasten en stookkosten!

Voor Kvadrat Shade is duurzaamheid geen trend maar ons bestaansrecht. Al sinds de oprichting in 1963 worden onze textielen zo ontworpen dat ze een positieve bijdrage leveren op de energierekening. Dankzij de uitstekende zonwerende en isolerende waarden van de textielen, wordt er in de zomer bespaard op koellasten en in de winter bespaard op stookkosten. Bij correct gebruik kan dit oplopen tot een besparing van 25%.

Recyclebaar

Bij het ontwikkelen van onze producten, kijken wij of de gebruikte materialen goed recyclebaar zijn. Daarnaast letten wij er voortdurend op dat de gebruikte grondstoffen zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd worden. Katoen heeft bijvoorbeeld een groen imago, maar voor de productie is erg veel water nodig. Wij kiezen mede daarom voor polyester en kijken voortdurend of er geen groenere alternatieven zijn die dezelfde kwaliteit leveren.

Duurzame productie

Ook de manier waarop Kvadrat Shade produceert is duurzaam. Onze daken zijn voorzien van meer dan 2.200 zonnepanelen waarmee we een groot deel van onze energie kunnen opwekken. Bij de productie van onze textielen beperken we het watergebruik en bijna al onze doeken worden zeer duurzaam gekleurd dankzij transferprint. Als laatste proberen we zo weinig mogelijk afval en verontreiniging te veroorzaken en besparen energie overal waar mogelijk.

Oeko-Tex: keurmerk voor mens & het milieu

Onder duurzaamheid valt ook veiligheid. Goed om te weten dat de Kvadrat Verosol collectie diverse certificaten heeft, waaronder het Oeko-Tex Standard 100 certificaat. Dit is een internationaal gezondheidskeurmerk dat wordt toegepast in de textiel- en kledingindustrie.

Bekijk hier onze referenties

Over de hele wereld is Kvadrat Shade te vinden. Sinds de ontwikkeling van gemetalliseerd textiel in de jaren ’60, is Kvadrat Shade uitgegroeid tot wereldwijd leverancier en marktleider van dit type binnenzonwering.

Referenties