Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Speel video

Kvadrat Shade zonwering maakt het verschil

Gemetalliseerde stoffen van Kvadrat Shade kunnen tot maar liefst 85% van de zonnestralen weerkaatsen en diffuse lichttransmissie voorkomen, terwijl het uitzicht intact blijft. Dit maakt onze binnenzonwering zeer doeltreffend om warmte- en verblindingsproblemen te voorkomen, terwijl je uitzicht behouden blijft.

Ons geheim? Gemetalliseerd textiel wordt voorzien van een nanolaag niet-transparant aluminium, waardoor de stof sterk reflecteert.

De voordelen van Kvadrat Shade

Geen hinderlijke schittering

Geen hinderlijke schittering – een uitstekend zicht op je scherm

Duurzaam

Duurzaam – verminderde CO2-uitstoot

Koel tijdens het zomers

Koel tijdens hete zomers – het doek reflecteert warmte, waardoor het binnen koel blijft

Privacy en uitzicht

Privacy en uitzicht – prachtig uitzicht zonder in te leveren op privacy

Probeer het zelf! Ervaar het verschil in lichtinval en hinderlijke weerkaatsing

De voordelen van gemetalliseerde binnenzonwering op een rij

Zon- en warmtewerend in de zomer

Kvadrat Shade binnenzonwering is dé oplossing voor woningen waar het in de zomer vaak onaangenaam warm is. Zonlicht komt door grote ramen naar binnen en de temperatuur loopt snel op. Vanwege de goede isolatie van het huis blijft de warmte vervolgens in huis hangen. De gemetalliseerde binnenzonwering zorgt ervoor dat het niet zover komt. Het reflecterende doek weert de zonnestraling en daarmee de warmte. Het aluminiumlaag op het doek weerkaatst zonlicht, warmte blijft buiten en in de zomer genieten van een aangenaam koel huis.

Aluminiumlaag op het doek weerkaatst zonlicht
Warmte blijft buiten
In de zomer genieten van een aangenaam koel huis

Isolerend in de winter

Terwijl Kvadrat Shade de warmte in de zomer tegenhoudt, zorgt de binnenzonwering er in de winter juist voor dat de warmte binnen blijft. Als het buiten koud is gaat er normaal gesproken veel warmte verloren via de ramen, zelfs in moderne huizen met HR-glas.

Het gemetalliseerde doek geeft weinig warmte af. De werking van het gemetalliseerde textiel is te vergelijken met een thermoskan: het aluminiumlaagje in de fles zorgt ervoor dat de inhoud warm blijft. Zo werkt onze binnenzonwering ook. Je kunt zeggen dat de aluminiumlaag die in de zomer het zonlicht weerkaatst, in de winter de warmte binnenhoudt. Al met al zorgt dit voor meer comfort in huis.

Een groot voordeel van de warmtewerende en isolerende werking van Kvadrat Shade is dat binnenshuis veel energie kan worden bespaard. Uit onderzoek blijkt dat dit jaarlijks kan oplopen tot wel 25 procent van de energiekosten. 

Bespaar tot 25% op energiekosten per jaar
De aluminiumlaag werkt isolerend
De warmte blijft in huis

Privacy verhogend met behoud van doorkijk

Het derde kenmerkende voordeel van Kvadrat Shade is dat er overdag geen inkijk is, terwijl je toch naar buiten kunt blijven kijken. Dit komt door het reflecterende aluminiumlaagje: dit blokkeert het zicht van buiten naar binnen. Het mooie is dat je binnen nog wel gewoon naar buiten kunnen kijken. De gemetalliseerde garens blokkeren diffuus licht, waardoor je zelfs bij een openheidsfactor van 2% nog goed naar buiten kunt blijven kijken.

Speel video