Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Kvadrat Shade draagt bij aan een duurzame omgeving

“Creating a Better Environment” is een belangrijk onderdeel van ons DNA en het minimaliseren van onze impact op het milieu is een logisch verlengstuk van onze missie; het creëren van duurzame omgevingen waarin mensen comfortabel kunnen leven en werken. Sinds de oprichting van Verosol in 1965 heeft deze missie centraal gestaan in al onze activiteiten. Vanaf het allereerste begin zijn onze producten ontworpen om bij te dragen aan aanzienlijke energiebesparingen en een comfortabel binnenklimaat.

Uv-straling kan aanzienlijke schade toebrengen aan meubilair. Kvadrat Shade-stoffen zijn gemetalliseerd met een dun laagje aluminium en bieden ongeëvenaarde bescherming tegen deze schadelijke stralen, terwijl er toch natuurlijk licht in de kamer kan komen. De gemetalliseerde stoffen hebben uitstekende kleurechtheidseigenschappen die bestand zijn tegen verbleken en de uitstraling van je zonwering behouden.

Apo is vrij van antimoontrioxide

In ons streven naar duurzaamheid zijn we verheugd een doorbraak aan te kondigen in ons textielportfolio: Apo is ons eerste gemetalliseerde, PVC-vrije rolgordijntextiel zonder opzettelijk gebruik van antimoontrioxide. Apo vertegenwoordigt hiermee een belangrijke stap voorwaarts in ons streven om innovatieve oplossingen te bieden die prioriteit geven aan zowel prestaties als duurzaamheid. 

Lees meer

Uitbreiding Cradle to Cradle certificeringen

Kvadrat Shade zal het aanbod van Cradle to Cradle gecertificeerde textielen verder uitbreiden. Steeds meer van onze producten zullen binnenkort het prestigieuze bronzen Cradle to Cradle certificaat dragen, wat een belangrijke stap is in onze voortdurende inzet voor duurzaamheid en innovatie.  Door meer van onze textielen Cradle to Cradle te certificeren, nemen we concrete stappen om een duurzamere wereld te creëren.

Lees meer

Kvadrat Shade wordt gevoed door de zon!

Met het plaatsen van zonnepanelen heeft Kvadrat Shade een grote stap gezet in het verduurzamen van de productielocatie in Nederland. Met de installatie van ruim 2.000 zonnepanelen zijn we in staat om 800.000 kWh per jaar op te wekken.

Lees meer