Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

 

FourC geautomatiseerde zonwering

FourC is een geavanceerd draadloos en automatisch systeem voor de unieke gemetalliseerde Kvadrat Verosol rolgordijnen. De gemetalliseerde rolgordijnen zorgen er voor dat je geen last van verblindingshinder krijgt, het gebouw minder warm wordt en ondanks alles wel een optimaal zicht naar buiten blijft behouden.

De zonweringen onderling vormen een draadloos netwerk. Binnen dit netwerk kunnen schakelaren geplaatst worden waarmee ten allen tijden de zonwering door de gebruikers overrulled kan worden. Met behulp van een gateway is de communicatie tussen het netwerk en een “blind Control Center” gerealiseerd zodat het besturing via webportals en apps plaats kan vinden. Deze portals vormen ook de toegang tot de besturingsautomatisering, onderhoud en bewaking. Elk product in het netwerk heeft zijn eigen unieke identificatie. Wijzigingen in het netwerken aanbrengen is zeer eenvoudig zonder infrastructurele consequenties.


FourC binnenzonwering werkt op zonnepanelen. Deze verzorgen de bediening zonder kabels. Het is mogelijk om de zonnepanelen 1 keer per 2 maand bij te laden (afhankelijk van het gebruik).

FourC, klimaat beheersing met zonwering

De FourC besturing zorgt ervoor dat de zonwering altijd op het juiste moment op de juiste plaats is om comfort te bieden en/of energie te besparen.

In tegenstelling tot traditioneel geautomatiseerde zonwering zorgt de FourC regeling ervoor dat de zonwering niet verder zakt dan nodig zodat er veel hogere daglicht benutting en ongehinderd zichtcontact ontstaat. Daarnaast kan het FourC concept zorgen dat de zonwering van de hele gevel “aligned” is zodat de uitstraling van de gevel esthetisch verantwoord blijft (Bij traditioneel geregelde zonwering hebben mensen vaak behoefte om te overrulen waardoor er een waslijn uitstraling aan de buitenzijde van het gebouw ontstaat.)

Bij de FourC regeling houdt het systeem rekening met de stand van de zon te opzichte van de gevel en regelt op basis daarvan de zonwering naar de juiste hoogte. Hiermee maximaliseer je energiebesparing.

FourC automatisering

  • Als de zon op de gevel staat wordt de zonwering zover omlaag gebracht zodat er geen hinderlijk licht op het bureaublad valt. Daarbij is het vaak mogelijk om toch onder de zonwering door te blijven kijken.
  • Elke 15 minuten wordt bepaald wat de actuele stand van de zon is ten opzichte van de gevel en wordt indien nodig de hoogte van de zonwering aangepast.
  • De positie en de beweging van alle zonwering op een gevel wordt volledig synchroon uitgevoerd.
  • Als de zon niet meer op de gevel staat gaat de zonwering omhoog.
  • Deze regeling zorgt voor een verhoging van het gebruik van daglicht.
  • De drempel waarde in de lichtsensor staat nu op 6000 Lux. Dat lijkt laag, maar bij laagstaande zon is dat vaak nodig.
  • Als de zon plotseling gaat schijnen reageert het system snel.
  • Als de zon weer achter de wolken verdwijnt duurt het een tijdje (tussen de 20 en 30 minuten) voor de zonwering opgetrokken wordt. Dat is om hinderlijk pendelen van de zonwering zoveel mogelijk te voorkomen.

Bekijk hier onze referenties

Over de hele wereld is Kvadrat Shade te vinden. Sinds de ontwikkeling van gemetalliseerd textiel in de jaren ’60, is Kvadrat Shade uitgegroeid tot wereldwijd leverancier en marktleider van dit type binnenzonwering.

Referenties