Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Het hoofdkantoor van BBVA, 93 meter hoog en midden in Madrid

De City BBVA is een complex van zeven gebouwen waarin het nieuwe hoofdkantoor van de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria is gevestigd. Het hoofdgebouw, bekend als La Vela, staat in het midden van het complex en is 93 meter en 19 verdiepingen hoog. Het ligt in de wijk Las Tablas in Madrid.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, City BBVA

Locatie:

Spanje

Textiel:

  • Enviroscreen

Het nieuwe hoofdkantoor van BBVA bevindt zich in Madrid. De slanke toren in de vorm van een scheepszeil markeert BBVA in de skyline van Madrid. De toren biedt een geweldige werkruimte, met uitzicht over de stad en de bergen. Rond de plaza zijn bomen zijn geplant om een natuurlijke sfeer te creëren.

De hoge beglazing in het ontwerp zorgt voor goede daglichtomstandigheden in de kantoren om kunstlicht te minimaliseren. De hoge glazen pui zorgt voor zoveel zonlicht dat er zonwering nodig is die in staat is de koelingsvereisten te minimaliseren, maar toch ruimte laat voor natuurlijk daglicht en doorkijk.

De architect koos voor Enviroscreen vanwege de duurzaamheid van het product. Het doek kenmerkt zich door een uitstekende doorkijk en hoge reflectie. Dit resulteert in minder verblinding door licht, lagere koelingseisen en een natuurlijke doorkijk.

Gekozen producten