Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Speel video

Goed voor het milieu en je portemonnee

Hoe belangrijk is duurzaamheid en het verduurzamen van de producten in je woning? Heb je al eens nagedacht over het feit dat je raambekleding hier een steentje aan bij kan dragen en dit tegelijkertijd positief uitvalt voor je portemonnee? Vast niet! Je zal blij verrast zijn.

Kvadrat Shade levert producten die niet alleen lang meegaan en energie besparen, maar ook nog eens milieuvriendelijk worden geproduceerd in onze fabriek in Eibergen. Wie bewust kiest, kiest voor Kvadrat Shade.

Bespaar tot wel 25% op koel- en stookkosten!

Voor Kvadrat Shade is duurzaamheid geen trend, maar een essentieel onderdeel van wie we zijn. Sinds onze oprichting in 1963 ontwikkelen we textielen die een positieve impact hebben op het energieverbruik. Dankzij de uitstekende zonwerende, isolerende en warmtewerende eigenschappen van onze gemetalliseerde textielen, kun je in de zomer besparen op koellasten en in de winter op stookkosten. Bij juist gebruik kan dit oplopen tot een indrukwekkende besparing van maar liefst 25% per jaar.*

Duurzame materialen

Bij de ontwikkeling van onze producten is het een prioriteit om materialen te selecteren die kunnen worden gerecycled. Bovendien besteden we voortdurend aandacht aan de milieuvriendelijkheid van de gebruikte grondstoffen. Hoewel katoen een positieve reputatie heeft, vereist de productie ervan aanzienlijke hoeveelheden water. Daarom geeft Kvadrat Shade de voorkeur aan polyester en blijven we constant zoeken naar groenere alternatieven die dezelfde hoogwaardige kwaliteit kunnen bieden.

Verantwoorde productie

Bij Kvadrat Shade hechten we veel waarde aan duurzame productie. Op onze daken liggen meer dan 2.200 zonnepanelen waarmee een groot deel van de energie die we verbruiken, kan worden opgewekt. Tijdens de productie van ons textiel beperken we het watergebruik en gebruiken we transferprint om ons textiel op een uiterst duurzame en flexibele manier te kleuren. Daarnaast streven we ernaar zo min mogelijk afval te produceren en besparen we energie waar dat kan.

*Gebaseerd op dynamische berekeningen verricht door de Universiteit van Lund in Denemarken

Ontdek wat jij kunt besparen met Kvadrat Shade raambekleding

Wil je weten hoeveel energie je dankzij je raambekleding kunt besparen? Met de handige tool van Kvadrat Shade kun je eenvoudig je jaarlijkse energiebesparing berekenen. 

Bereken mijn besparing