Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Speel video

Geniet van een aangenaam binnenklimaat

Zonwering is een belangrijk element in ieder interieur. Om comfortabel te kunnen wonen en werken is goede zonwering een must. Dankzij de gemetalliseerde binnenzonwering van Kvadrat Shade zorg je ervoor dat het in de zomer binnen lekker koel blijft en in de winter aangenaam warm.

Een groot voordeel van de warmtewerende en isolerende raambekleding van Kvadrat Shade is dat je veel energie kunt besparen. Uit onderzoek blijkt dat de besparing op je energiekosten jaarlijks kan oplopen tot wel 25%.

Zon- en warmtewerend in de zomer

Kvadrat Shade binnenzonwering is dé oplossing voor woningen en werkplekken waar het in de zomer onaangenaam warm wordt. Zonlicht komt door de ramen naar binnen en de temperatuur loopt daardoor snel op. Vanwege de goede isolatie van het huis blijft de warmte vervolgens in huis hangen.

Met gemetalliseerde binnenzonwering komt het niet zover. Onze gemetalliseerde stoffen kunnen tot maar liefst 85% van de zonnestralen weerkaatsen waardoor jij ook in de zomer kunt genieten van een aangenaam koel huis.

Isolerend in de winter

Als het buiten koud is, gaat er veel warmte verloren via de ramen, zelfs in moderne huizen met HR++ of triple beglazing. Het gemetalliseerde textiel van Kvadrat Shade werkt als een extra isolatielaag en laat weinig warmte door. Vergelijk het met een thermoskan: het aluminiumlaagje in de fles zorgt ervoor dat de inhoud warm blijft. Zo werkt onze gemetalliseerde raambekleding ook. De aluminium laag die in de zomer het zonlicht en de warmte weerkaatst, houdt in de winter de warmte juist binnen. Dit zorgt voor meer comfort in huis.


Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de effectiviteit van binnenzonwering

De laatste jaren is er een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van glas en binnenzonwering. Daardoor kunnen zorgvuldig gekozen combinaties van deze twee nu net zo effectief zijn als buitenzonwering. De beste oplossing voor een perfect binnenklimaat is een combinatie van speciale glascoatings met een lage reflectie en binnenzonwering die sterk reflecterend is. Dit type zonwering heeft een gealuminiseerde voorkant die meer dan 70% van de zonnestraling kan reflecteren, ongeacht de kleur aan de achterkant. Bij triple glas kan deze combinatie zelfs meer dan 85% van de zonnewarmte verminderen en tegelijkertijd meer dan 60% van het daglicht doorlaten. Bovendien beschermt de binnenzonwering tegen schittering, vermindert het warmteverlies met ongeveer 10%, en dankzij de aluminium laag behoud je overdag een helder zicht naar buiten. En tot slot, in vergelijking met buitenzonwering hoeft binnenzonwering voor functionaliteit geen PVC te bevatten, waardoor een rolgordijn 100% recyclebaar wordt.

Vind een specialist in de buurt

Onze dealers verzorgen graag advies op maat en zorgen ervoor dat jij de perfecte Kvadrat Shade zonwering vindt.

Vind een dealer in de buurt