Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

 

Verosol, de uitvinder van gemetalliseerd textiel

Het jaar was 1963, en de Nederlandse scheepsbouwer Cornelis Verolme bevond zich in de haven van New York. Daar, omringd door de majestueuze wolkenkrabbers en indrukwekkende glazen gevels, begon hij te peinzen over een vraag die velen wellicht nooit hadden overwogen: hoe beheer je eigenlijk het binnenklimaat van deze moderne bouwwerken?

Deze reis naar New York bracht Cornelis op het pad dat zou leiden tot de oprichting van Verosol, ‘s werelds vooraanstaande leverancier en pionier van hoogwaardige binnenzonwering met een aluminium achterzijde. Geïnspireerd door zijn observaties begon Cornelis onvermoeibaar met experimenten en het verkennen van talloze ideeën en concepten om deze uitdaging aan te gaan. Uiteindelijk kwam hij met een innovatief concept - het metalliseren van textiel. Het resultaat was verbluffend, want deze nieuwe technologie stelde mensen in staat om de warmte en verblinding van de zon effectief buiten te houden, zonder in te leveren op stijl en comfort.

In 2019 werd deze innovatieve kracht overgenomen door Kvadrat, een wereldwijd bekend textielbedrijf. Het samenkomen van deze twee grootheden in de textielindustrie heeft geleid tot blijvende innovatie en voortdurende vooruitgang in de ontwikkeling van hoogwaardig gemetalliseerd textiel. De erfenis van Cornelis Verolme blijft voortleven, en zijn innovatieve idee heeft de manier waarop we naar zonwering en klimaatbeheersing in moderne gebouwen kijken, voorgoed veranderd.

Innovatieve stoffen

De visie van Cornelis: raambekleding gemaakt van gemetalliseerd textiel kan warmte en licht effectief reguleren. Hierdoor kan er op energiekosten bespaard worden en creëer je een comfortabel binnenklimaat, in de zomer én in de winter.

Zijn legendarische woorden:

"Het voelt alsof je in de schaduw van een boom zit"

Cornelis Verolme - 1965
Speel video

Verosol en Kvadrat

Kvadrat heeft wereldwijd bijna 1.000 medewerkers. De overname versterkt de positie van Verosol in de markt van technische zonwerende textielen en zal de toegevoegde waarde en bekendheid van high performance gemetalliseerde binnenzonwering vergroot worden.

Speel video
 

Kvadrat werd in 1968 in Denemarken opgericht en heeft diepe wortels in de wereldberoemde designtraditie van Scandinavië. Kvadrat is een leider op het gebied van designinnovatie en produceert hoogwaardig designtextiel, tapijten, raambekleding en akoestische oplossingen voor zowel commerciële als residentiële interieurs over de hele wereld.

De producten van Kvadrat weerspiegelen toewijding aan kleur, kwaliteit, eenvoud en innovatie. Kvadrat stimuleert voortdurend de esthetische, technologische en functionele eigenschappen van textiel. Daarbij werken ze samen met toonaangevende ontwerpers, architecten en kunstenaars, waaronder: Patricia Urquiola, Ronan en Erwan Bouroullec, Margrethe Odgaard, Alfredo Häberli, Doshi Levien, Giulio Ridolfo, Peter Saville, Pipilotti Rist, Thomas Demand en Olafur Eliasson.

Recente updates

Nieuwsgierig geworden naar Kvadrat Shade? Ga naar onze nieuws pagina om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom ons bedrijf. 

Lees onze nieuwsberichten