Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

 

In je serre of tuinkamer kun je heerlijk genieten van het vroege voorjaarszonnetje, of de late najaarszon. Daarmee verleng je je zomerseizoen aanzienlijk. In de zomer kan zonlicht wat te veel van het goede zijn, waardoor je de zon wilt weren. Kvadrat Verosol biedt binnenzonwering speciaal voor serredaken. Dankzij onze serre plissés blijft je serre ook in de zomer een aangename plek. Doordat we de zonwering onder het dakraam monteren, wordt het product niet blootgesteld aan weer en wind.

Zonwerend, warmtewerend en isolerend

Raambekleding voor serredaken is niet alleen bedoeld om de zon te weren. Door de grote hoeveelheid glas lopen de temperaturen in je serre of tuinkamer in de zomer snel op. Met gemetalliseerde binnenzonwering houd je niet alleen het zonlicht, maar ook de warmte grotendeels buiten. Het dunne metalen laagje aan de buitenkant van de stof weerkaatst de zon en de daarbij horende warmteopbouw via het glas terug naar buiten. Volgens recent onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (2022) is binnenzonwering daarmee een heel goed alternatief voor buitenzonwering.

Een groot bijkomend voordeel van binnenzonwering ten opzichte van buitenzonwering is dat het doek schoon en heel blijft, omdat het geen hinder ondervindt van weersinvloeden. Bovendien kunnen vallende takjes en bladeren geen storing aan de bediening veroorzaken.

Prestatie overzicht

Bovengenoemde waarden zijn gebaseerd op de lichtste kleur textiel en bepaald in combinatie met zonwerend ZHR++ glas (ref. type G, EN 14501:2021), gemeten conform EN 14500:2021 en bepaald conform EN ISO 52022-3. Individuele waarden per kleur zijn op te vragen.
*Genoemde waarden gelden voor de lichtste kleur textiel. Andere kleuren geven andere waarden omdat dit ongemetalliseerde textielen zijn.

*Andere kleuren geven andere waarden omdat dit ongemetalliseerde textielen zijn.
1. Warmte die door de combinatie van beglazing en textiel wordt geweerd.
2. Verbetering van de isolatiewaarde van beglazing met textiel, ten opzichte van alleen beglazing.
3. Mate waarin dit textiel verblinding voorkomt en reflectie op beeldschermen vermijdt.

Hoe werkt binnenzonwering voor een serredak?

Normale raambekleding is niet geschikt voor een serredak vanwege de schuine, soms zelfs horizontale stand van de ramen. Bij onze zonwering, speciaal voor de serre, plaatsen we om de 50 cm een spandraad. Daardoor kan het product horizontaal of onder een hoek geplaatst worden. De serre plissés volgen de vorm van het raam en zakken niet door.

Qua bediening kun je kiezen uit diverse mogelijkheden, zowel handmatig als gemotoriseerd. Voor iedere montagesituatie is er een geschikte bedieningsvorm.

Binnenzonwering voor lichtstraten en lichtkoepels

Serre plissés zijn naast serre of tuinkamer, geschikt voor andere ramen die onder een hoek geplaatst zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een lichtkoepel of een lichtstraat.

(Semi-)transparante, non-transparante en verduisterende binnenzonwering serre

Ieder mens heeft andere wensen qua raambekleding. Zo wil de een misschien al het licht kunnen weren, terwijl de ander het voldoende vindt om het felle zonlicht wat te temperen. Met gemetalliseerd textiel is het zelfs mogelijk om de zon te weren en tegelijkertijd te blijven genieten van natuurlijk licht en uitzicht. Wat je wensen ook zijn, we bieden een product voor jouw serredak dat daarop aansluit.

Voordelen serre plissés voor serredaken

  • Zonwerend, warmtewerend en isolerend;
  • Lange levensduur: geen blootstelling aan weersinvloeden;
  • Transparant, semi-transparant, non-transparant of verduisterend;
  • Beschikbaar in tal van kleuren;
  • Handbediend, gemotoriseerd;
  • Kwaliteitsproduct, gemaakt in Nederland;
  • Op maat gemaakt, past altijd.