Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

We vertellen je graag waar je op moet letten bij het selecteren van jouw nieuwe raamdecoratie

Ben je op zoek naar raambekleding voor een specifieke ruimte in je huis, maar weet je nog niet precies wat je wilt of wat de mogelijkheden zijn? Op deze pagina lees je alle (on)mogelijkheden.

Bij het kiezen van je raambekleding zijn verschillende elementen belangrijk. De ruimte, de gewenste functionele eigenschappen en de stijl van je interieur bepalen de uiteindelijke keuze voor een specifiek type raambekleding. Voor raambekleding in je woonkamer heb je waarschijnlijk andere wensen dan voor raambekleding in je slaapkamer, keuken of serre. En bij een thuiswerkplek stel je weer andere eisen aan je raambekleding. Hieronder leggen we per ruimte uit waar je op moet letten bij de aankoop van raambekleding.

Raambekleding woonkamer

Voor je woonkamer zijn veel soorten raambekleding geschikt. Maar wanneer kies je nou voor rolgordijnen, plisségordijnen, gordijnen, jaloezieën of paneelgordijnen? Dat is onder andere afhankelijk van de zonwerende eigenschappen, de gewenste transparantie en doorkijk, en de stijl van je interieur. En met isolerende binnenzonwering kun je zelfs je energierekening verlagen.

Vertel mij meer

  627 - Badhoeverdorp

  Raambekleding slaapkamer

  In je slaapkamer wil je raambekleding die de ruimte goed donker maakt. Zo voorkom je dat je ‘s zomers al om 5 uur wakker wordt door de opkomende zon. Verduisterende raambekleding is daarom zeer geschikt voor een babykamer, kinderkamer of je eigen slaapkamer. Ook de temperatuur in je slaapkamer is bepalend voor de kwaliteit van slapen. Dankzij de isolerende werking houdt warmtewerende raambekleding je slaapkamer in de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm.

  Vertel mij meer

   

  Slaapkamer / Twin plissé met 816 en 427

  Raambekleding keuken

  Tijdens het koken wil je kunnen zien wat je aan het bereiden bent. Veel mensen kiezen daarom voor hun keuken voor lichtdoorlatende raambekleding. Tegelijkertijd wil je misschien ’s avonds niet dat mensen ongehinderd bij je naar binnen kunnen kijken. Let bij de keuze van je raambekleding naast de inkijk en transparantie ook op de plek van je keukenraam. Zit het raam dicht bij de kookplaat of wasbak? Houd dan rekening met spetters en vlekken en kies voor raambekleding die eenvoudig schoon te maken is.

  Vertel mij meer

   

  Afl. 2 Uitgeest NA 040.jpg

  Raambekleding serre

  Zoek je raambekleding voor je serre of erker, bedenk dan goed wat je functionele eisen zijn. Wil je zonlicht weren, inkijk voorkomen of de temperatuur in de ruimte controleren? Of is de raambekleding vooral decoratief en wil je graag sfeer en gezelligheid creëren? Naast verticale raambekleding, bestaat er horizontale binnenzonwering voor het dak van je serre.

  Vertel mij meer 

   

  Serre / donker plissé met 427 Indus BO

  Raambekleding (thuis)werkplek

  Werk je regelmatig vanuit huis en wil je graag raambekleding voor je thuiswerkkantoor? Let dan goed op de lichtdoorlatendheid en de doorkijk van je raambekleding. Werk je met een beeldscherm en heb je last van een hinderlijke weerspiegeling (glare) in je scherm? Met semi-transparante raambekleding voorkom je glare zónder dat je het zonlicht of je uitzicht compleet hoeft te blokkeren.

  Vertel mij meer

   

  Kvadrat Shade inside building.jpg