Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

De effectiviteit van binnenzonwering

Zonlicht verandert pas in warmte als de straling geabsorbeerd wordt door je interieur, bijvoorbeeld door de bank of het tapijt. Wanneer je met raambekleding de zonnestraling weerkaatst, wordt deze via het raam terug naar buiten getransporteerd en voorkom je opwarming. Met andere woorden: met binnenzonwering kun je de warmte uitstekend buiten houden.

De voordelen van Kvadrat Shade

Geen hinderlijke schittering

Geen hinderlijke schittering – een uitstekend zicht op je scherm

Duurzaam

Duurzaam – verminderde CO2-uitstoot

Koel tijdens het zomers

Koel tijdens hete zomers – het doek reflecteert warmte, waardoor het binnen koel blijft

Privacy en uitzicht

Privacy en uitzicht – prachtig uitzicht zonder in te leveren op privacy

Warmtewerende binnenzonwering

Raambekleding helpt niet alleen om zonlicht te weren, maar ook om warmte buiten te houden. Zonder zonwering komt zonlicht door de ramen naar binnen. Dit wordt door het interieur geabsorbeerd, waardoor de temperatuur snel oploopt. Op warme dagen kan het daardoor binnen onaangenaam warm worden. Bij reguliere raambekleding is de kleur van de stof sterk bepalend voor de warmteopbouw. Witte raambekleding creëert minder warmte dan donkere raambekleding, maar laat ook meer licht door, waardoor je alsnog last hebt van het felle zonlicht. De binnenzonwering van Kvadrat Shade zorgt ervoor dat het niet zover komt. Onze gemetalliseerde stoffen weerkaatsen de zonnestraling en daarmee de warmte terug naar buiten. Het resultaat: een koeler huis. Laboratoriumtesten wijzen uit dat Kvadrat Shade binnenzonwering het thuis tot maar liefst vijf graden koeler kan houden.Isolerend

Terwijl Kvadrat Shade de warmte in de zomer tegenhoudt, zorgt de gemetalliseerde binnenzonwering er in de winter juist voor dat de warmte binnen blijft. Als het buiten koud is, gaat er normaal gesproken veel warmte verloren via de ramen, zelfs in moderne huizen met dubbel of triple glas. Kvadrat Shade gaat dit op twee manieren tegen. Allereerst door het luchtlaagje dat tussen de binnenzonwering en het raam ontstaat. Deze stilstaande lucht heeft een isolerende werking. Daarnaast straalt het gemetalliseerde doek weinig warmte af. Vergelijk het met een thermoskan; het aluminiumlaagje in de fles zorgt ervoor dat de inhoud warm blijft. Zo werkt binnenzonwering van Kvadrat Shade ook. Je kunt zeggen dat de aluminiumlaag die in de zomer het zonlicht weerkaatst, in de winter de warmte binnenhoudt. Zo creëer je sneller een aangenaam warm huis en bespaar je op je energiekosten. Uit onderzoek blijkt dat de energiebesparing op jaarbasis bij juist gebruik kan oplopen tot wel 25%. Dat is niet alleen prettig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Vind een specialist in de buurt

Onze dealers verzorgen graag advies op maat en zorgen ervoor dat jij de perfecte Kvadrat Shade zonwering vindt.

Vind een dealer in de buurt