Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Comfort- en isolatievoordelen

Goede zonwering is van groot belang om op een prettige manier te kunnen wonen en werken. Hiervoor kun je kiezen uit binnen- of buitenzonwering. Bij Kvadrat Shade benadrukken wij graag de voordelen en effectiviteit van binnenzonwering. Met gemetalliseerde raambekleding kun je namelijk energie besparen op verwarmings- en koelingskosten.

Datum

  • 21 maart 2023

Zonwering is een belangrijk onderdeel in ieder interieur. Bij het selecteren van je raambekleding, kies je de optie die het beste in je interieur past en naar jouw wens is. Met de gemetalliseerde binnenzonwering van Kvadrat Shade geniet je van nog meer voordelen op het gebied van comfort en isolatie.

Nieuwe ontwikkeling

Het laatste decennium is er een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van beglazing en van binnenzonwering. Een zorgvuldig geselecteerde combinatie van beide kan namelijk net zo efficiënt zijn als buitenzonwering. De meest efficiënte oplossing voor een optimaal binnenklimaat is een combinatie van een glascoating met een lage reflectie, gecombineerd met een sterk reflecterende binnenzonwering.

Effectiviteit

In sommige situaties is een dynamisch geregelde binnenzonwering zelfs effectiever dan buitenzonwering, wanneer je kijkt naar alle aspecten, zoals isolatiewaarden en het visuele comfort. Binnenzonwering laat ruimte voor een betere afstemming, waardoor je overdag geniet van je privacy en daglicht, zonder afbreuk te doen aan het prachtige uitzicht buiten.

Voordelen gemetalliseerd textiel

De binnenzonwering van Kvadrat Shade combineert de voordelen van raamdecoratie en buitenzonwering in één product en biedt gelijkwaardige prestaties. Het voordeel van binnenzonwering ten opzichte van buitenzonwering is dat het doek schoon en heel blijft, omdat het geen hinder ondervindt van weersinvloeden. Kvadrat Shade gemetalliseerd textiel reduceert het binnendringen van de energie van de zon met ≥50% tijdens warm en zonnig weer, waardoor minder airconditioning vereist is. Tijdens de winternachten zorgt de gemetalliseerde binnenzonwering juist voor een goede isolatie, waardoor minder warmte via ramen ontsnapt en er minder verwarmt hoeft te worden. Bij correct gebruik kun je tot maar liefst 25% besparen op koellasten en stookkosten.

Gemetalliseerde binnenzonwering is niet alleen wetenschappelijk een bewezen alternatief voor buitenzonwering, het wordt ook onderschreven door de wet- en regelgeving.