Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Een sublieme combinatie van kennis en technologieën

Datum

  • 29 februari 2024

Verosol heeft de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan, zowel op het gebied van diverse textielen als op bedrijfsniveau. 

Verosol, de uitvinder van gemetalliseerd textiel

In 1963 was de Nederlandse scheepsbouwer Cornelis Verolme in de haven van New York, waar hij geconfronteerd werd met de uitdaging van het beheren van het binnenklimaat in moderne bouwwerken. Deze ervaring leidde tot de oprichting van Verosol, een vooraanstaande pionier in hoogwaardige binnenzonwering met een aluminium achterzijde. De naam Verosol is een samenvoeging van Verolme en het Spaanse woord voor zon 'sol'. Cornelis Verolme experimenteerde intensief en bedacht het innovatieve concept van het metalliseren van textiel. Deze technologie bleek uitermate effectief om warmte en verblinding van de zon buiten te houden zonder afbreuk te doen aan stijl en comfort.

De overname van Kvadrat

In 2019 werd Verosol overgenomen door Kvadrat, een wereldwijd bekend textielbedrijf. Deze samenwerking resulteerde in voortdurende innovatie en vooruitgang in hoogwaardig gemetalliseerd textiel. Kvadrat versterkte zo zijn positie op de markt van technische zonwerende textielen. De innovatieve doeken van Verosol bieden optimale prestaties op het gebied van warmte- en daglichtregeling, met behoud van het zicht naar buiten, wat bijdraagt aan een duurzamere leef- en werkomgeving.

Anders Byriel, CEO van Kvadrat, benadrukt de gedeelde visie op het verleggen van technologische en esthetische grenzen in textielontwerp tussen Verosol en Kvadrat. Met Verosol's expertise in gemetalliseerd textiel, gecombineerd met Kvadrat's textiel- en glaskennis, kunnen temperatuur-, licht- en energiebesparingen worden gerealiseerd. De toetreding van Verosol tot de Kvadrat-familie versterkt de marktpositie en biedt toegang tot cruciale technologieën.

De intensievere samenwerking met Kvadrat zal de naamsbekendheid van Verosol, met name onder architecten en ontwerpers, positief beïnvloeden. Deze samenvoeging van twee grootheden in de textielindustrie blijft een erfenis van de innovatieve reis van Cornelis Verolme, die de manier waarop we naar zonwering en klimaatbeheersing in moderne gebouwen kijken, blijvend heeft veranderd.

Naamsverandering

Verosol is een gerenommeerde naam in Nederland. Met het oog op een geleidelijke overgang werd de naam aanvankelijk aangepast van Verosol naar Kvadrat Verosol. Op deze manier bleven de klanten bekend met de vertrouwde naam Verosol, terwijl ze langzaam konden wennen aan de toevoeging van Kvadrat. Sinds 1 januari 2024 hebben we definitief de overstap gemaakt naar Kvadrat Shade.