Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Raambekleding met ondoorzichtige stof noemen we ook wel non-transparante raamdecoratie. Met een ondoorzichtige stof kies je voor uitstekende zonwering in combinatie met optimale privacy.

Voorkom inkijk, ook in het donker

Zoek je raambekleding die voorkomt dat je buren bij je naar binnen kunnen kijken? Met ondoorzichtige raambekleding ben je gegarandeerd van je privacy, óók in de avonduren. Waar je bij (semi-)transparante gemetalliseerde stoffen alleen overdag inkijk van buitenaf voorkomt, heb je met een ondoorzichtige stof nooit meer last van nieuwsgierige voorbijgangers. Tegelijkertijd blijf je overdag bij ondoorzichtige raambekleding wel genieten van natuurlijk daglicht.

Gemetalliseerde stof: zonwerende, isolerende raambekleding

Wil je naast privacy ook graag een lagere energierekening? Dan is gemetalliseerde ondoorzichtige raambekleding een aanrader. Het dunne aluminium laagje op de achterkant van de stof verlaagt namelijk je energieverbruik in de zomer én in de winter.

’s Zomers en op warme dagen houd je je ruimte opmerkelijk koeler dan met ongemetalliseerde binnenzonwering. De gemetalliseerde achterzijde weerkaatst het zonlicht terug naar buiten. Zo dringt het zonlicht niet naar binnen en kan de bijbehorende warmte niet door de ruimte geabsorbeerd worden. In vergelijking met donkere, ongemetalliseerde raambekleding kan het temperatuurverschil oplopen tot wel 5 graden. Zo is het in jouw woning een stuk langer goed vertoeven, zonder dat je de airco hoeft aan te zetten.

Ook in de winter en in koude nachten helpt gemetalliseerde raambekleding je om je energierekening te verlagen. Het gemetalliseerde textiel vormt een extra isolatielaag, waardoor je warmteverlies vermindert. Vergelijk het maar met een thermosfles. Dankzij de aluminium laag blijft de warmte beter behouden en kun jij langer genieten van een aangenaam warme ruimte. Bij juist gebruik bespaar je zo op jaarbasis tot wel 25% op je stookkosten!

Bekijk onze ondoorzichtige stoffen