Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Raambekleding met semi-transparante stof is geschikt voor diverse ruimtes in huis. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, de woonkeuken, maar zeker ook aan een werkkamer. Met deze stof weer je de zon, mét behoud van doorkijk. Zo geniet je overdag van je uitzicht zonder verblind te worden door de felle zon. Bovendien heb je bij een semi-transparante gemetalliseerde stof geen last van hinderlijke weerspiegeling in je beeld- of televisiescherm.

Behoud uitzicht, voorkom inkijk en hinderlijke schittering

Ben je op zoek naar raambekleding die overdag doorkijk biedt, maar tegelijkertijd voorkomt dat anderen van buiten naar binnen kunnen kijken? Kies dan voor raambekleding met onze gemetalliseerde, (semi-)transparante stoffen. Gemetalliseerde stoffen zijn voorzien van een dun laagje aluminium aan de buitenzijde van de stof. Dit metalen laagje weerkaatst het zonlicht terug naar buiten. Daarmee weer je fel zonlicht, houd jij je doorkijk naar buiten en behoud je bovendien je privacy.

De ideale raambekleding voor beeldschermwerk

Semi-transparante, gemetalliseerde raambekleding is de ideale oplossing als je met een beeldscherm werkt. Het dunne, aluminium laagje voorkomt namelijk de hinderlijke weerspiegeling in je beeldscherm, ook wel ‘glare’ genoemd. Zo kun jij ongehinderd je werk doen en toch nog genieten van je uitzicht en het daglicht.

Gemetalliseerde stof: zonwerende, isolerende raambekleding

Ben je op zoek naar een manier om je woonkamer, keuken, werkkamer of andere ruimte beter te isoleren? Kies dan voor een gemetalliseerde stof voor jouw semi-transparante raambekleding. Het metalen laagje op de achterzijde van de stof zorgt namelijk voor extra isolatie.

Op warme dagen zorgt gemetalliseerde textiel voor minder warmteopbouw. Zeker als je voor donkere, ongemetalliseerde raambekleding kiest, kan de temperatuur in de ruimte snel oplopen omdat donkere kleuren warmte absorberen. Met een gemetalliseerde stof voorkom je dit. De stof weerkaatst het zonlicht, en daarmee de warmte, terug naar buiten.

Op koude dagen en ’s nachts draagt de gemetalliseerde stof bij aan het voorkomen van warmteverlies. Zo houd je de kou buiten de deur en kun je langer genieten van een comfortabel warme kamer. Dat is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor jouw energierekening.

Hoe werkt gemetalliseerde, semi-transparante raambekleding?

Semi-transparante stoffen hebben tal van kleine gaatjes. Dit wordt ook wel de openheidsfactor van de stof genoemd. Deze gaatjes zorgen ervoor dat je naar buiten kunt blijven kijken, ook als de raambekleding dicht is. Hoe hoger de openheidsfactor, hoe meer gaatjes de stof heeft.

Naast de openheidsfactor is de kleur van je raambekleding sterk bepalend voor je doorkijk. Als je een donkere stof en een lichte stof met dezelfde openheidsfactor vergelijkt, dan is je uitzicht bij de donkere stof beter. De donkere stof neemt namelijk meer hinderlijk zonlicht weg, waardoor het licht minder fel aan je ogen voelt. Daardoor word je bij donkere raambekleding minder verblind.

Wil je toch graag lichte raambekleding? Dan is een gemetalliseerde stof zeker aan te raden. De aluminium laag kaatst namelijk een groot deel van het felle zonlicht terug naar buiten. Zo kun jij, ook met lichte raambekleding, het felle zonlicht weren en ondertussen contact met de buitenwereld houden.

Bekijk onze semi-transparante stoffen