Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

Raambekleding met transparante stof is zeer geschikt voor de woonkamer of (woon)keuken. Met deze doorzichtige stof behoud je namelijk uitzicht naar buiten, ook als je de raamdecoratie dicht doet.

Behoud uitzicht, voorkom inkijk met gemetalliseerde stof

Ben je op zoek naar raambekleding die doorkijk biedt, maar tegelijkertijd voorkomt dat anderen overdag van buiten naar binnen kunnen kijken? Kies dan voor raambekleding met de gemetalliseerde, transparante stoffen van Kvadat Shade. Gemetalliseerde stoffen weerkaatsen zonlicht terug naar buiten én voorkomen dat je buren overdag ongevraagd naar binnen kunnen kijken. Daarmee weer je fel zonlicht, houd jij je uitzicht en behoud je bovendien je privacy.

Gemetalliseerde stof: zonwerende, isolerende raambekleding

Gemetalliseerd textiel biedt nóg een groot voordeel: de dunne aluminium laag op de achterzijde van de stof zorgt namelijk voor extra isolatie van de ramen. In de zomer weerkaatst het gemetalliseerde textiel het zonlicht terug naar buiten. Daarmee verminder je op warme dagen de opbouw van warmte aanzienlijk. Zeker als je donkere raambekleding wilt, is gemetalliseerde raambekleding aan te raden om opwarming van de ruimte te voorkomen.

In de winter zorgt gemetalliseerd textiel voor extra isolatie van de ramen en verminder je warmteverlies. Zo kun jij langer genieten van een comfortabel warme ruimte. Dat is niet alleen fijn voor je energierekening, maar ook voor het milieu.

Hoe werkt gemetalliseerde, transparante raambekleding?

Transparante stoffen hebben een hoge openheidsfactor. Dat betekent dat het textiel is voorzien van tal van kleine gaatjes. Hoe hoger de openheidsfactor, hoe meer gaatjes de stof heeft.

De openheidsfactor is niet het enige wat belangrijk is voor een mooie doorkijk. Ook de kleur is sterk bepalend voor je uitzicht. In het algemeen bieden donkere stoffen een beter doorzicht dan lichte stoffen. Dit komt doordat een donkere stof meer hinderlijk zonlicht wegneemt, waardoor je niet verblind wordt. Wil je toch graag raambekleding in een lichte kleur? Kies dan voor een gemetalliseerd textiel. Het dunne metalen laagje weerkaatst een groot deel van het felle zonlicht, waardoor jij kunt blijven genieten van je uitzicht naar buiten.

Bekijk onze transparante stoffen