Kvadrat Verosol is nu Kvadrat Shade!

 

Met plisségordijnen regel je zelf jouw gewenste hoeveelheid zonlicht, uitzicht en inkijk. Dankzij de speciale geplooide vorm hebben plisségordijnen en wat zachtere uitstraling dan bijvoorbeeld een rolgordijn of horizontale jaloezieën. Qua stoffen heb je volop keuze: van transparant tot volledig verduisterend en diverse gradaties daar tussenin.

Creëer de juiste lichtomstandigheden

Om goed te kunnen werken, zijn de juiste lichtomstandigheden van groot belang. Afhankelijk van je beroep kunnen de perfecte omstandigheden anders zijn. Ben je bijvoorbeeld kleuradviseur dan is natuurlijk licht (daglicht) onmisbaar. Werk je met een beeldscherm, dan is het vooral belangrijk om een hinderlijke schittering op je scherm te voorkomen.

Met een plisségordijn met een transparante of semi-transparante stof houd je fel zonlicht buiten, met behoud van natuurlijk licht en uitzicht. Zo kun jij je werk doen zonder dat je verblind wordt en zonder dat je je afgesloten voelt van de wereld. Semi-transparante stof voorkomt een hinderlijke reflectie in je beeldscherm, terwijl je toch kunt blijven genieten van je uitzicht. Werk je regelmatig ’s avonds en wil je ook in de avonduren geen inkijk van buitenaf? Kies dan voor een ondoorzichtige of verduisterende stof. Met deze stoffen voorkom je inkijk onder alle omstandigheden.

Wil je voor jouw thuiswerkplek eigenlijk de eigenschappen van twee stoffen combineren? Dat kan. Met een Twin plissé combineer je een (semi-)transparante stof met een ondoorzichtige stof en creëer je altijd de ideale omstandigheden.

Prestatie overzicht

Bovengenoemde waarden zijn gebaseerd op de lichtste kleur textiel en bepaald in combinatie met zonwerend ZHR++ glas (ref. type G, EN 14501:2021), gemeten conform EN 14500:2021 en bepaald conform EN ISO 52022-3. Individuele waarden per kleur zijn op te vragen.
*Genoemde waarden gelden voor de lichtste kleur textiel. Andere kleuren geven andere waarden omdat dit ongemetalliseerde textielen zijn.

*Andere kleuren geven andere waarden omdat dit ongemetalliseerde textielen zijn.
1. Warmte die door de combinatie van beglazing en textiel wordt geweerd.
2. Verbetering van de isolatiewaarde van beglazing met textiel, ten opzichte van alleen beglazing.
3. Mate waarin dit textiel verblinding voorkomt en reflectie op beeldschermen vermijdt.

Zonwering, warmtewering en isolatie op je thuiswerkplek

Zoek je naast zonwering ook raambekleding om de temperatuur op je thuiskantoor te reguleren? Kies dan voor een plisségordijn met gemetalliseerde stof. Gemetalliseerde binnenzonwering combineert de eigenschappen van zonwering met klimaatbeheersing. De stof is aan de buitenkant voorzien van een dun laagje metaal. Dit metalen laagje weerkaatst het zonlicht én de daarbij behorende warmteopbouw direct terug naar buiten. ’s Winters heeft het gemetalliseerde textiel juist een isolerende werking. Zo bespaar je eenvoudig energie en heb je altijd een aangename temperatuur om in te werken.

Top down of top down bottom up

Wil je volledig zelf bepalen hoeveel zonlicht je doorlaat en welk deel van het raam je bedekt? Dan zijn plisségordijnen een goede optie. Met een top down plisségordijn bedek je het raam van boven af naar beneden, vergelijkbaar met een rolgordijn. Wil je ook graag alleen de onderste helft van het raam kunnen bedekken? Kies dan voor een top down bottom up plisségordijn. Hiermee bepaal je zelf welk deel van het raam je bedekt.

Voordelen van plisségordijnen in je werkkamer

  • Zonwering, warmtewering en isolatie;
  • Transparant, semi-transparant, non-transparant of verduisterend;
  • Top down en top down bottom up;
  • Handbediend, gemotoriseerd of met slimme bediening;
  • Ook leverbaar met twee stoffen in één product;
  • Beschikbaar in vele kleuren;
  • Op maat gemaakt, past altijd.

Toon mij alle plisségordijnen